Lilja har vist fra dag én med mattilvenning at hun vil ha mat som SMAKER. Most potet og gulrot blandet med morsmelkerstatning var med andre ord aldri noen suksess her i gården… Men i dét jeg tok oppi litt frisk basilikum slukte hun hele tallerkenen! Det synes jeg var helt herlig. Her hjemme spiser vi mye sterk og krydret mat, noe jeg også gjorde gjennom hele svangerskapet og ammeperioden, så helsesøster mente at dette kunne ha en sammenheng med Liljas sans for krydder.
Da jeg begynte å søke etter inspirajson til babymiddager på internett oppdaget jeg imidlertid at dette med krydder i babymaten ikke var så veldig vanlig. Dette synes jeg var trist, for jeg ville jo gjerne ha en oppskrift å gå etter. Jeg bestemte meg isteden for å prøve meg frem sammen med forsøkskaninen min Lilja. Jeg vil understreke at "krydder" ikke betyr krydderblandinger med salt. Stort sett bruker jeg ferske krydderurter som basilikum, timian, oregano, koriander, mynte, kruspersille og gressløk. Dersom jeg ikke har ferske bruker jeg tørket fra glass.
Så, her kommer første oppskrift, nemlig kyllinggryte.
Du trenger:
2 kyllingfiléter
2 gulrøtter
Litt brokkoli
En halv løk (dersom babyen din sin mage tåler løk)
1/2 pastinakk
ca. 1 1/2 dl ris
Valgfri krydder (jeg brukte fersk oregano)
Litt hvitløk
Slik gjør du:
1. Del kyllingfilétene i terninger, ta vekk det som er ekkelt og kok opp i vann. Jeg pleier å koke såpass lenge at jeg er heeelt bombesikker på at de er gjennomkokt, kylling er skumle greier sånn sett… Ta vare på kokekraften fra kyllingen, den skal du bruke senere. Sett ris til koking etter anvisning.
2. Skrell gulrøtter og pastinakk og skjær i små biter. Del opp brokkoli og hakk opp løken.
3. Dampkok gulrøtter og pastinakk for å bevare mest mulig av næringen i grønnsakene. Ta vare på kokekraften her også for å kunne bruke den senere.
4. Dampkok brokkoli separat, den trenger mindre tid. Ta vare på kraftern her også.
5. Stek løken sammen med litt hvitløk etter ønske i litt nøytral olje til den er gyllen.
6. Bland kylling, ris og grønnsaker sammen med krydderurter i foodprocessoren. Ha oppi krydderurtene og spe på med kokekraft til ønsket konsistens.
Selv synes jeg denne ble veldig god og jeg kan gladelig meddele at Lilja slukte hele porsjonen allerede første gang hun smakte! Det skjer stort sett… aldri.
Håper babyen din blir fornøyd også! Bon apetit!
Hei Madeleine!
SvarSlettBloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no