INDONESISK KYLLINGGRYTE
Denne oppskriften fant jeg hos flinke Monica, og jeg har bare gjort noen få justeringer.
Du trenger:
- 2 grillede kyllinger
- 2 paprika, jeg brukte rød og gul
- Valgfritt med mer grønnsaker, jeg brukte purre og mais i tillegg
- 3 dl fløte
- 1 dl melk eller matfløte
- 2 ts karri
- 1/2 glass mango chutney
- 1-2 ts sambal oelek (vi liker sterk mat, og 2 ts var for lite syntes vi… Bruker nok minst 4 ts neste gang!)
- 2 fedd hvitløk
Slik gjør du:
- Rens kyllingene og del dem i biter. Skjær paprikaene i skiver. Legg alt i en ildfast form sammen med de eventuelle andre grønnsakene.
- Bland sammen fløten, mango chutney, karri, sambal oelek og hvitløk. Visp det sammen slik at det blir en luftig blanding (ikke krem, altså…). Bland så inn melk/matfløte.
- Hell alt sammen over kyllingen og grønnsakene.
- Stekes på 200 grader i ca 15-20 min.
Så enkelt! Og det var helt fantastisk godt! Jeg serverte med ris, naan-brød og crispy sukkererter, men det er nok kjempedigg med en god salat til! Dette er kanskje ikke den mest barnevennlige retten, men siden jeg er opptatt av at vi skal spise ca. det samme alle mann la jeg bare litt kylling til side da jeg renset den, og serverte det til 7-åringen sammen med vårt tilbehør; ris, naan-brød og sukkererter, pluss rå gulrot. Også ketchup, da, det brukes jo til alt :) Da falt det veldig i smak!
Håper det smaker!
-Madeleine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar